Adaptieve reis van Gea in WinToets wordt vervolgd

In 2006 hebben wij meegewerkt aan een adaptieve toets voor het meten van de geografische kennis van de bezoekers van het Onderwijsmuseum in Rotterdam. Het Koninklijk Aardrijkskundig Genootschap [KNAG] had Joop van der Schee [Vu Amsterdam] en Henk Notte [Citogroep] gevraagd een toets te maken, die geschikt was voor iedereen van 11 tot 99 jaar. Deze toets is ontwikkeld in WinToets 3.1 en heeft ruim een half jaar gedraaid in het Onderwijsmusum, tijdens de tentoonstelling ‘Waar ben ik’. In het februarinummer [2008] van het tijdschrift Geografie van het KNAG, staat een uitgebreid artikel waarin de uitkomsten van de test zijn opgenomen. Alle uitslagen zijn terug te lezen naar leeftijdsgroep en geslacht. Het grote succes maakt dat er een vervolg komt, in WinToets 4.0 EXP in combinatie met WinToets 4.0 WEB. Dit najaar zullen duizenden leerlingen bij het vak aardrijkskunde de geheel herziene test online gaan maken. Tijdens de toets maakt de leerling, samen met het figuurtje Gea, een reis rond de wereld. Na elke vraag wordt een volgende vraag op een hoger of lager niveau aangeboden, terwijl tevens een lengtegraad verder wordt gereisd.  WinToets is het enige toetsprogramma dat dergelijke adaptieve mogelijkheden standaard aan elke gebruiker aanbiedt. U maakt ze met het leer- en toetsprogramma WinToets, vanaf versie 3.1. [zie: www.drp.nlwintoets/] .

Sinds 2012 wordt dit project verder uitgevoerd via onze cloudapplicatie Quayn.

Voor meer informatie:[ zie hier ]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s