Stichting LVO kiest bestuursbreed voor WinToets 4.0 EXP

De Stichting Limburgs Voortgezet Onderwijs [LVO] heeft bestuursbreed gekozen voor het gaan gebruiken van de nieuwe WinToets 4.0 EXP, die later dit jaar zal uitkomen. De ruim 30 scholen voor voortgezet onderwijs gaan WinToets vanaf 2008 integraal inzetten bij het maken en gebruiken van digitale lessen en toetsen, die via de standaard SCORM/FLASH, in de elektronische leeromgeving Teletop geplaatst kunnen worden. Afname gebeurt vervolgens op papier, in het schoolnetwerk of binnen de elo, waarbij na afloop scores aan de elo worden doorgegeven. De keuze voor WinToets is tot stand gekomen na een keuzeperiode van ruim een half jaar. De meeste scholen binnen het bestuur gebruikten al WinToets 3.1, maar de wens om toetsen, met behoud van alle WinToets-mogelijkheden, in Teletop te kunnen gebruiken en de nieuwe mogelijkheden van de opdrachtvraagtypes [spreadsheet, formule-editor, wiskundig tekenen, spraakrecorder, e.d.], hebben geleid tot een snelle overstap naar versie 4.0 EXP. Aan het project is jarenlange scholing verbonden, waarbij het bedrijf Teletop Advies&Training uit Enschede een rol zal gaan spelen. Omdat alle scholen straks met WinToets en Teletop werken, wordt centrale scholing en uitwisseling van digitale lessen en toetsen bestuursbreed mogelijk.

>> Naar website van het LVO

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s