Nieuwe zinnengenerator in WinToets 4.0

Eind oktober 2008 is bij De Rode Planeet een update WinToets 4.0 EXP verschenen met een zogenaamde zinnengenerator voor de (vreemde) talen. Op basis van een spreadsheet met zinnen, woorden en/of geluiden, kunnen allerlei soorten van vraagitems worden gegenereerd. Voor Wintoetsgebruikers als talendocenten en uitgeverijen, is het daarmee een koud kunstje miljoenen toetsvragen te maken, op basis van enkele tienduizenden records in een spreadsheet. De eerste uitgeverij die hiermee aan de slag gaat is NijghVersluys te Baarn bij het methodes Up&Up en HCE Examenidioom. De Rode Planeet gaat de generator inzetten bij Taal in het basisonderwijs en Nederlands in voortgezet en middelbaar onderwijs. De eerste miljoenen oefenvragen worden november 2008 verwacht. Denk daarbij aan oefeningen met werkwoorden, het vertalen van zelfstandige naamwoorden, het benoemen van woordsoorten, idioomoefening, enzovoorts. Zowel zinnen als woorden kunnen ook als geluidsfile worden voorgelezen. De generator is gratis in een update van versie 4.0 EXP, voor alle gebruikers met een doorlopende licentie.

Voor meer informatie: http://www.drp.nl/wintoets/index.php?pageId=1107

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s