Bekende GEOHoops itembank voor aardrijkskunde herzien

Meer dan 10 jaar heeft de heer Westerveld uit Sneek gebouwd aan een itembank van zo’n 18.000 toetsvragen voor het vak aardrijkskunde. Hij bood deze databank online aan onder de naam GEOHoops. Nu hij gestopt is met werken, heeft DRP aangeboden de itembank geheel te herzien en te voorzien van een adequate metadatastructuur. Alle onderwerpen zijn daarvoor door ons bijeen gebracht in een eigen subitembank. Alle onderwerpen zijn nu uitgesplitst op onderwerp én subonderwerp, zodat in deze nieuwe versie veel verfijnder een toets kan worden uitgefilterd. Alle beeldmateriaal (bijna 5000 afbeeldingen!) zijn geschikt gemaakt voor online gebruik en waar nodig kwalitatief verbeterd. Deze klus heeft zo’n 40 uur gekost en is inmiddels afgerond. We hopen de itembank lente 2010 beschikbaar te hebben voor geinteresseerde docenten en scholen. Er komen diverse gratis en betaalde mogelijkheden om de itembank te verkrijgen.

De volgende onderwerpen zullen aanwezig zijn, met tussen haakjes het aantal vragen in deze itembank:

Aardrijkskunde fysisch en landbouw [1616], Aardrijkskunde klimaat [1161], Aardrijkskunde geologie [796], Aardrijkskunde algemeen en sociaal [1350], Amerika [1123], Afrika [491], Azie [1226], Europa [490], Landen [1367], kaartvaardigheiden [565], Nederland sociaal [1412], Nederland fysisch [620], Nederland landschappen [1457], Nederland stadsgeografie [833], Nederland topografie [140], Oceanie [552], Ontwikkelingslanden [238]


[ voorbeelden van vragen in WTFLash, zoals bruikbaar binnen elke website of elo ]

Per hoofdonderwerp kan op subonderwerpen worden doorgefilterd. DRP gaat eigen vraagverzamelingen zoals eerder ontwikkeld bij het onderwerp Topografie, Nederland, Europa en bij landen van de wereld én de in ontwikkeling zijnde eigen itembank met quizvragen voor het vak aardrijkskunde toevoegen (zie: www.trivialekennis.nl in opbouw). Bedoeling is de itembank regelmatig te gaan uitbreiden met nieuwe en actuele onderwerpen. Het is mogelijk direct een training aan te vragen, waarbij u leert werken met het uitfilteren uit de itembanken en het exporteren naar papier, netwerk, stemkastjes of elektronische leeromgeving. Docenten met eigen vraagverzamelingen kunnen meedoen aan het project (minimaal 500 vragen aanleveren). Voor hen is de itembank dan voor vijf jaar gratis, inclusief updates. Wij zorgen ervoor dat alle vragen die u aanlevert adequaat worden gecontroleerd op opbouw en metadata.

Interesse kan worden gemeld via: [ antwoordformulier ]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s