DRP traint calamiteitencentrum Waterschap

Deze maand zijn we gestart met een reeks SMART Board-trainingen bij het Waterschap Noorderzijlvest te Groningen. Daar is een calamiteitencentrum ingericht, voorzien van de volgende producten van SMART: SMART Board, SMART HUB en SMART Bridgit. Het personeel van het waterschap maakt vooral kennis met de geografische mogelijkheden met GIS en andere soorten van kaarten met informatie via het DigiBord. SMARTHUB maakt het mogelijk snel te schakelen tussen whiteboard, tv, video en computer. Via SMART Bridgit kunnen andere instellingen, als de brandweer en aannemers, tijdens een calamiteit, op afstand meekijken met de getoonde software op het DigiBord. Ook kan hun beeldscherm weer in het calamiteitencentrum worden bekeken. Hierdoor kan sneller en slagvaardiger worden geschakeld tussen de verschillende partijen en sneller beslissingen worden genomen. Tijdens de training zijn ook praktische mogelijkheden bekeken van enkele nieuwe toepassingen als StreetView en Qik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s