NVON komt met itembank biologie

De NVON (Nederlandse Vereniging voor het Onderwijs in de Natuurwetenschappen) komt in de loop van 2010 met een eigen itembank met WinToetsen voor docenten biologie in het voortgezet onderwijs. In de itembank komen meer dan 20.000 vragen en bronnen daarbij beschikbaar voor leden van het NVON. Onder meer zullen alle examenvragen van de laatste jaren erin worden opgenomen. Het geheel wordt gemetadateerd op basis van een zeer verfijnde structuur, zodat op hoofd- en subonderwerpen een toets uitgefilterd zal kunnen gaan worden. Via een niveauaanduiding kan elk onderwerp op exact het juiste niveau uitgefilterd worden. Meer informatie wordt verstrekt op de eerstvolgende NVON-conferentie. DRP adviseert de NVON kosteloos bij het opzetten van een correcte itembank en de te gebruiken metadatering. Dit initiatief is interessant voor elke biologiedocent. De itembank wordt methode-onafhankelijk opgezet. Alle toetsen zijn daarna bruikbaar om af te drukken, of te gebruiken in een netwerkomgeving en online in website of elo.

Informatie NVON: http://www.nvon.nl/

Aanvulling. Deze itembank is begin 2013 beschikbaar gekomen en verkrijgbaar bij DRP.
Naar website met alle informatie: [ klik hier ]

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s