[gaming] Potje Wordfeud of Wordson spelen met de hele wereld

In het begin keek ik er wat meewarig naar, maar ineens zat ik dagelijks enkele potjes Wordfeud te spelen en inmiddels ook Wordson. Ook leuk voor leerlingen en toe te passen op alle niveaus.
Door: Allard Bijlsma

Scrabble mag het niet heten, maar dat is het natuurlijk wel. Je speelt online tegen een andere speler, krijgt zeven letters en daar leg je woorden mee. Je kunt spelen met vaste spelers, maar ook willekeurig met andere spelen. Er zijn blokje met dubbelen en triple letter- en woordwaarde. Het mooie is dat je legt wanneer je wilt. Zo heb ik een vaste partner, die hele andere werktijden heeft en maandag en dinsdag weekend heeft. Op je telefoon of tablet krijg je bericht als je tegenspeler heeft gelegd en je legt zelf een woord wanneer je dat wilt. Mijn tegenspeler legt altijd een woordje in de middagpauze en ’s avonds laat. Ik doe dat meestal ’s ochtends en aan het begin van de avond. Een potje kan soms enkele weken duren. Er zijn mensen die tientallen potjes tegelijk spelen, zelf houd ik het bij één of een paar potjes tegelijk. Leerlingen kun je allemaal een potje met je laten opzetten, waardoor ze bezig zijn met taal en woordenschat. Wordfeud is gratis en speelt met mooiste op een iPad.

In 2013 kwam ineens Wordson opzetten en ik moet zeggen, dat is minder saai dan Wordfeud. Het leggen van woordjes is simpeler, wat de snelheid van spelen ten goede komt. Ik ken mensen die zonder problemen met >100 mensen tegelijk een potje Wordson spelen. Je bent dan snel elke avond een uurtje bezig bent. Daar schijnt een woord voor te bestaan … oh ja: verslaving! Ik houd het daarnaast ook nog bij een goede film, goed boek, concert of cd.

IMG_0234   IMG_0236

[ weer een potje gewonnen (Wordson) …] [… maar je moet ook tegen verliezen kunnen (Wordfeud) ]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s