ProRead | effectief leren lezen

Voor de meeste vakken in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs en alle studies in het hoger onderwijs, is het van groot belang dat je teksten snel kunt lezen, maar daar ook snel alle hoofdzaken uit weet te halen. Het pakket ProRead oefent dat.
Door: Allard Bijlsma

ProRead komt uit Duitsland en is in Nederland vooral populair bij bedrijven en onderwijsinstellingen waar veel gelezen moet worden. Een voorbeeld hiervan is de juridische wereld. Steeds meer scholen ouders kopen een licentie om leerlingen deze training aan te bieden.

Op de site staat: “Niet door diagonaal te lezen of je teksten aan te wijzen met je vinger. Dat is allang achterhaald door nieuwe inzichten. Je moet vaardigheden aanleren waardoor je meer kunt zien tijdens één oogfixatie. Leer je hersenen anders te gebruiken tijdens het lezen (dat is in elk geval nodig als je veel vanaf een computer moet lezen). Je kunt leren je ogen te ontspannen tijdens het lezen waardoor je langer achter elkaar informatie kunt opnemen. Onze training is ook geschikt voor dyslecten.”

Goed begrijpend lezen is de basis van elke studie. Beheers je die technieken niet, dan wordt studeren een langdurige en moeizame geschiedenis.

Jezelf testen: [ klik hier ]
Meer over ProRead: [ klik hier ]

proread

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s