didactiek.en.ict

Over toetsing en ict binnen educatie | bureau opdendrieberg | Allard Bijlsma

De auteur

Vanaf begin 1995 hield ik een weblog (toen nog ‘column’ geheten) bij in mijn persoonlijke website https://www.allardbijlsma.nl, onder de naam HANDS@ICT. Omdat ik inmiddels deze site meer hobbymatig inzet, is http://www.didactiekenict.blog nu de plek voor mijn artikelen met een signalering van wat er op het gebied van de ict&educatie plaatsvindt en dan met name op het gebied van digitaal toetsen.

Werk: Ik was tot in 2019 werkzaam bij De Rode Planeet bv en daar, samen met Peter Hartman en Paul Swennenhuis, bedenker en ontwikkelaar van de programma’s WinToets en Quayn. Sinds 2017 ben ik (ook) actief binnen mijn eigen toetsbureau opdendrieberg en daarnaast sinds 2018 nog als adviseur verbonden aan de Iddink Group te Amersfoort, waar De Rode Planeet inmiddels ook deel van uitmaakt. De Iddink Group maakt op haar beurt weer deel uit van Sanoma Learning.

Onderwijservaring: van 1985-1993 heb ik als docent aardrijkskunde, geschiedenis en informatica gewerkt in het vso-lom en van 1993-2006 was ik verbonden aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Eerst heb ik daar studenten begeleid en lesgegeven (IEC) en later was ik actief in de docent-professionalisering (ECNO) en binnen een lectoraat (‘Veranderende Didactiek’). De NHL maakt nu deel uit van de NHL Stenden Hogeschool. Ik begeleid daarnaast al > 30 jaar docenten op het gebied van toetsing en ict&didactiek.

[ naar mijn biografie][ naar mijn bibliografie ]

a_collage_052003

Allard Bijlsma

info [at] opdendrieberg.nl
www.opdendrieberg.nl en www.allardbijlsma.nl

 

 

 

[ tijdens mijn webcamspreekuur in de periode 1994-2005 ]

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: